ТАҒАМ ӨНІМДЕРІНІҢ ҚАУІПСІЗДІГІ МЕН САПАСЫНДАҒЫ МӘСЕЛЕЛЕР

Авторлар

  • Юрий Балджи КазАТИУ Автор
  • Балгабай Майканов КазАТИУ Автор
  • Ж. Ш.Адильбеков КазАТИУ Автор
  • Р. Х. Мустафина КазАТИУ Автор

Кілт сөздер:

Тамақ өнімдері, ветеринариялық-санитарлық сараптама, тағамның сапасы мен қауіпсіздігін бағалау, биомаркерлер, биосенсорлар, сүт қауіпсіздігі, сүттегі антибиотиктер, фитобиотиктер және фитогениктер.

Аңдатпа

Азық-түлік қауіпсіздігін қамтамасыз ету биосенсорлар, электронды анализаторлар ("электронды мұрын/тіл") және бұзбайтын технологиялар сияқты заманауи бақылау әдістерін қажет ететін жаһандық мәселе болып қала береді. Антибиотикке төзімділіктің дамуына ықпал ететін сүттегі антибиотиктердің қалдықтары ерекше қауіп төндіреді. Авторлар сиырлардағы маститтің алдын алу үшін фитогендік қоспаларды қоса, балама тәсілдерді қарастырады. Тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін арттыру үшін экспресс-әдістерді енгізу және нормативтік базаны жаңарту қажеттілігі атап өтіледі.

##plugins.themes.default.displayStats.downloads##

##plugins.themes.default.displayStats.noStats##

Автор өмірбаяндары

  • Юрий Балджи, КазАТИУ

    кандидат ветеринарных наук, и.о. профессора. https://orcid.org/0000-0002-5006-3224 НАО «Казахский агротехнический исследовательский университет имени С.Сейфуллина» 

  • Балгабай Майканов, КазАТИУ

    д.б.н., профессор. https://orcid.org/0000-0003-0839-5126  НАО «Казахский агротехнический исследовательский университет имени С.Сейфуллина» 

  • Ж. Ш.Адильбеков , КазАТИУ

    ветеринария ғылымдарының кандидаты, доцент,  «С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық зерттеу университеті» КЕАҚ, «NFT-KATU» ЖШС, 

  • Р. Х. Мустафина , КазАТИУ

    PhD, acting associate professor«С.Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық зерттеу университеті» ҰҒК, «NFT-KATU» ЖШС,

Жүктеулер

Жарияланды

2024-12-29

Ұқсас мақалалар

1-10 тен 43

Бұл мақала үшін Кеңейтілген нұсқалар бойынша ұқсас мақалаларды іздеу.