ТАҒАМ ӨНІМДЕРІНІҢ ҚАУІПСІЗДІГІ МЕН САПАСЫНДАҒЫ МӘСЕЛЕЛЕР
Кілт сөздер:
Тамақ өнімдері, ветеринариялық-санитарлық сараптама, тағамның сапасы мен қауіпсіздігін бағалау, биомаркерлер, биосенсорлар, сүт қауіпсіздігі, сүттегі антибиотиктер, фитобиотиктер және фитогениктер.Аңдатпа
Азық-түлік қауіпсіздігін қамтамасыз ету биосенсорлар, электронды анализаторлар ("электронды мұрын/тіл") және бұзбайтын технологиялар сияқты заманауи бақылау әдістерін қажет ететін жаһандық мәселе болып қала береді. Антибиотикке төзімділіктің дамуына ықпал ететін сүттегі антибиотиктердің қалдықтары ерекше қауіп төндіреді. Авторлар сиырлардағы маститтің алдын алу үшін фитогендік қоспаларды қоса, балама тәсілдерді қарастырады. Тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін арттыру үшін экспресс-әдістерді енгізу және нормативтік базаны жаңарту қажеттілігі атап өтіледі.
##plugins.themes.default.displayStats.downloads##
Жүктеулер
Жарияланды
Журналдың саны
Бөлім
Лицензия
Авторлық құқық (c) 2024 Журналдың редакциясы Қазақстан Республикасының авторлық құқық туралы заңын және тиісті халықаралық шарттарды басшылыққа алады. Авторлар өздерінің авторлық құқықтарын сақтайды және «Шәкәрім университетінің хабаршысы. «Тарих ғылымдары сериясы» журналына қолжазбаның алғашқы жариялану құқығығын береді. Автор журналға тиісті сілтеме жасаған жағдайда материалды кез келген тасымалдағышта және кез келген форматта көшіруге және таратуға құқылы. Оқырмандар мен пайдаланушылар жұмыстың авторы көрсетілген және осы журналға сілтеме берілген жағдайда материалды еркін көшіріп, тарата және қолдана алады. Авторлық құқық мақала жазуға елеулі үлес қосқан әрбір бірлескен автордың адалдығы мен жауапкершілігін білдіреді. Автор журналдың веб-сайтына тиісті сілтемені көрсеткен жағдайда өз басылымдарын институционалды немесе басқа қоймаларда сақтауға құқылы.

Бұл жұмыс Creative Commons Attribution-Коммерциялық емес 4.0 халықаралық лицензиясы.
Авторлық құқық мақала жазуға елеулі үлес қосқан әрбір бірлескен автордың адалдығы мен жауапкершілігін білдіреді.
Автор журналдың веб-сайтына тиісті сілтемені көрсеткен жағдайда өз басылымдарын институционалды немесе басқа қоймаларда сақтауға құқылы.