ЕШКІ СҮТІНДЕГІ ЛАКТО-ЖӘНЕ БИФИДОБАКТЕРИЯЛАРЫ БАР ПРОБИОТИКАЛЫҚ МИКРООРГАНИЗМДЕР КОНСОРЦИУМЫН ҚОЛДАНУ
Кілт сөздер:
Ешкі сүті, Ақуыз, Лакто- және бифидобактерияларАңдатпа
Ағзадағы ақуыздардың рөлін асыра бағалау қиын, өйткені олар көптеген ферменттердің бөлігі бола отырып, организмнің метаболикалық процестеріне қатысады. Үлкен молекулаларымен байланыса отырып, ақуыздар бүкіл денеге көптеген қоректік заттарды тасымалдайды - оттегіден металл иондарына дейін және иммундық жүйені нығайтады.
Мақалада әр түрлі сүт түрлерінің салыстырмалы сипаттамаларының нәтижелері, ешкі сүтінің биохимиялық және органолептикалық көрсеткіштері қарастырылған.
Нормативтік құжаттаманың сапасы мен сәйкестігін бағалау нәтижелері қарастырылады.
Мақалада ешкі сүтінен алынатын сүт өнімінің органолептикалық көрсеткіштерін, сапасы мен қауіпсіздігін жобалауға қойылатын талаптарды қамтамасыз ететін пробиотикалық бактерияларды қолдану бойынша зерттеу нәтижелері берілген. Пробиотикалық микроорганизмдердің жоғары белсенділігін сақтауға ықпал ететін бактериялық стартерлердің маңыздылығы.
Жарияланды
Журналдың саны
Бөлім
Лицензия
Авторлық құқық (c) 2024 Журналдың редакциясы Қазақстан Республикасының авторлық құқық туралы заңын және тиісті халықаралық шарттарды басшылыққа алады. Авторлар өздерінің авторлық құқықтарын сақтайды және «Шәкәрім университетінің хабаршысы. «Тарих ғылымдары сериясы» журналына қолжазбаның алғашқы жариялану құқығығын береді. Автор журналға тиісті сілтеме жасаған жағдайда материалды кез келген тасымалдағышта және кез келген форматта көшіруге және таратуға құқылы. Оқырмандар мен пайдаланушылар жұмыстың авторы көрсетілген және осы журналға сілтеме берілген жағдайда материалды еркін көшіріп, тарата және қолдана алады. Авторлық құқық мақала жазуға елеулі үлес қосқан әрбір бірлескен автордың адалдығы мен жауапкершілігін білдіреді. Автор журналдың веб-сайтына тиісті сілтемені көрсеткен жағдайда өз басылымдарын институционалды немесе басқа қоймаларда сақтауға құқылы.
Бұл жұмыс Creative Commons Attribution-Коммерциялық емес 4.0 халықаралық лицензиясы.
Авторлық құқық мақала жазуға елеулі үлес қосқан әрбір бірлескен автордың адалдығы мен жауапкершілігін білдіреді.
Автор журналдың веб-сайтына тиісті сілтемені көрсеткен жағдайда өз басылымдарын институционалды немесе басқа қоймаларда сақтауға құқылы.