ЕШКІ СҮТІНДЕГІ ЛАКТО-ЖӘНЕ БИФИДОБАКТЕРИЯЛАРЫ БАР ПРОБИОТИКАЛЫҚ МИКРООРГАНИЗМДЕР КОНСОРЦИУМЫН ҚОЛДАНУ

Авторлар

  • Жайлаубаев Ж.Д- техникалық ғылым докторы «Семей қаласының Шәкәрім атындағы университеті» КЕАҚ Автор

Кілт сөздер:

Ешкі сүті, Ақуыз, Лакто- және бифидобактериялар

Аңдатпа

Ағзадағы ақуыздардың рөлін асыра бағалау қиын, өйткені олар көптеген ферменттердің бөлігі бола отырып, организмнің метаболикалық процестеріне қатысады. Үлкен молекулаларымен байланыса отырып, ақуыздар бүкіл денеге көптеген қоректік заттарды тасымалдайды - оттегіден металл иондарына дейін және иммундық жүйені нығайтады.

Мақалада әр түрлі сүт түрлерінің салыстырмалы сипаттамаларының нәтижелері, ешкі сүтінің биохимиялық және органолептикалық көрсеткіштері қарастырылған.

Нормативтік құжаттаманың сапасы мен сәйкестігін бағалау нәтижелері қарастырылады.

 Мақалада ешкі сүтінен алынатын сүт өнімінің органолептикалық көрсеткіштерін, сапасы мен қауіпсіздігін жобалауға қойылатын талаптарды қамтамасыз ететін пробиотикалық бактерияларды қолдану бойынша зерттеу нәтижелері берілген. Пробиотикалық микроорганизмдердің жоғары белсенділігін сақтауға ықпал ететін бактериялық стартерлердің маңыздылығы.

Жарияланды

2024-12-27

Ұқсас мақалалар

1-10 тен 15

Бұл мақала үшін Кеңейтілген нұсқалар бойынша ұқсас мақалаларды іздеу.